FAMILIEFOTOGRAFIE

Wat is er mooier dan een familiefoto? Een moment van iedereen samen of een moment alleen, het maken van een herinnering die blijft.
Aan de hand van uw persoonlijke wensen zoeken we samen een prachtige locatie of ik kom bij u thuis. Tijdens de shoot worden meerdere familie (groeps-)foto’s gemaakt.
Voor familiefoto’s is het sleutelwoord harmonie. De aandacht hoort uit te gaan naar de mensen zelf. Daarom worden de foto’s het mooist als iedereen de kleding een beetje op elkaar afstemt.

Kledingtips
Kies twee of drie bij elkaar passende kleuren en stem dit op elkaar af. Gebruik zo min mogelijk verschillende prints door elkaar zoals streepjes, ruitjes, bloemen, grote logo’s, merken etc. Het hoeft beslist niet allemaal effen te zijn, maar voorkom dat iedereen een verschillende print draagt wat druk en chaotisch overkomt. Denk ook aan de seizoenen: liever geen dikke winterse trui voor de een terwijl de ander een zomers hemdje draagt. Bedenk ook dat, als iedereen in een lichte kleur gekleed is, die ene persoon in het zwart er heel erg uitspringt. Dat geldt natuurlijk ook andersom (groep donker, een persoon licht). Lichte kleding is vaak mooier dan donkere kleding. Het belangrijkste is dat er niet een persoon duidelijk uit springt voor wat betreft de kleding, tenzij dat juist de bedoeling is natuurlijk.

PORTRETFOTOGRAFIE

Wilt u alleen op de foto, met uw geliefde of met beste vriend(in), op een te gekke locatie of thuis?
Gaat u voor stijlvol of klassiek, of juist helemaal over de top? Het kan allemaal, als u maar plezier heeft!
Ik probeer in een zo ongedwongen mogelijke sfeer aan de slag te gaan.
We zijn lekker in gesprek, u let even niet op <klik> daar heb ik u! Vaak zijn dat juist de leukste foto’s.
Er is ook een verkorte variant, deze is te gebruiken als profielfoto voor social media,

Werkwijze
Van tevoren bespreken we de wensen en dan komen we altijd tot leuke ideeën.
Ik werk bij voorkeur op locatie (met natuurlijk licht), het liefst waar men zich op het gemak voelt. Dit kan op het strand (Bussloo), in de stad of in het bos.
Ook kunnen we de shoot thuis doen, eventueel met een mobiele studio (extra kosten). Het grote voordeel van thuis is dat u in uw eigen omgeving bent.

ZWANGERSCHAPSFOTOGRAFIE 

Jullie verwachten een kindje, wat een geweldig nieuws! Zwanger zijn is iets magisch, een klein wonder groeit in uw buik. Straks is die buik weg en is er een stralende baby voor in de plaats. Daarom is het prachtig om deze bijzondere periode vast te leggen in een reportage, zodat jullie een tastbare en blijvende herinnering hebben aan deze mooie tijd.
Zwangerschapsfotografie kan alleen of samen met je partner of kind(eren).

De beste periode voor het vastleggen van een zwangere buik is binnen de 32-36 weken van de zwangerschap. Rond deze tijd voelen de meeste moeders zich nog fit en is de buik op haar volst en mooist.

Maakt u zich niet druk om eventuele striae, moedervlekken, pukkels etc. Alles is achteraf te verwijderen met Photoshop.

Het is verstandig om vóór de fotoshoot niet al te strakke kleding te dragen. Denk daarbij ook aan uw lingerie. Strakke kleding laat striemen achter waardoor een ‘blote buik foto’ er minder mooi uit zal zien. Neem daarnaast wat strakke (elastische) kleding mee en bijvoorbeeld een blouse die u los kunt dragen, zodat we goed te vorm van de buik kunnen fotograferen. Draag kleding waar u zich fijn en comfortabel in voelt, dit zorgt ervoor dat u straalt.

TARIEVEN OP LOCATIE
FAMILIE   PORTRET   ZWANGERSCHAP  
Familieportret A
tot 4 pers.

€ 150,00

Portret A
1 pers.

€ 125,00

Shoot
Max. 2 pers

€ 175,00

Familieportret B
5 – 8 pers.

€ 195,00

Portret B
Profielfoto social media

€ 75,00

Familieportret C
9 – 12 pers.

€ 225,00

Familieportret XL
meer dan 12 pers.

Op aanvraag

Portret A p.p. extra

€ 35,00

Shoot p.p. extra

€ 50,00

Shoots zijn inclusief:

  • De opnamekosten van de fotoshoot op locatie, duur ca 1-1,5 uur, uitzondering is portret B, deze duurt max 0,5 uur.
  • 10 digitale bestanden naar keuze in hoge resolutie, uitzondering is portret B.
  • Foto’s worden normaal bewerkt: optimalisering belichting, mooie uitsneden maken en eventueel foto’s in zwart-wit omzetten.
  • Tarieven zijn inclusief 21% BTW.

 Opties:

  • Extra fotografie uren: € 75,00 per uur.
  • Gebruik mobiele studio, bestaande uit achtergrond + studioverlichting, opbouwen en afbreken: € 50,00 per sessie.
  • Digitale bestand in hoge resolutie voor privé gebruik: € 7,50 per bestand.
  • Prints: door een vaklaboratorium op prachtig, professioneel fotopapier of op Fine-artpapier (ouderwets fotopapier), maar ook op canvas, aluminium, dibond, hout of acryl.
  • Ook fotoboeken, posters, setje met kleine foto’s (formaat pasfoto) en fotocollages zijn mogelijk. Laat mij uw wensen weten.